Wat is oil pulling

Wat is oil pulling?

Oil Pulling is het langdurig spoelen van je mond met olie. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van deze eeuwenoude reinigingsmethode. Maar wat is precies de herkomst van oil pulling en nog belangrijker: wat is het voordeel van oil pulling voor de gezondheid?

Wat is de herkomst van oil pulling?

Oil pulling is een natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften. Deze techniek is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Ayurvedische geneeskunde. Ayurveda is een gezondheidsleer die voortkomt uit India en is erkend door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Oil pulling wordt volgens deskundigen al genoemd in de Charaka Samhita, een zeer oude tekst in het Sanskriet waar de Ayurvedische gezondheidsleer op is gebaseerd. 

Wat is de kracht van oil pulling?

Binnen de Ayurveda wordt oil pulling gebruikt voor dagelijkse mondverzorging. Deze leer gelooft dat oil pulling zorgt voor minder plak, wittere tanden en een frisse adem. Het zou daarnaast het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. In India zijn ze ervan overtuigd dat het spoelen met olie nog veel meer voordelen heeft, zoals het ontgiften van het lichaam en het verhelpen van verschillende kwalen en aandoeningen.

Ook in Rusland wordt het toepassen van oil pulling van generatie op generatie doorgegeven. Het schijnt dat de Russische oncoloog Dr. Fedor Karach in de jaren 90 de kracht van oil pulling opnieuw onder de aandacht bracht tijdens een artsencongres. Hij beweerde dat het spoelen met olie hem had geholpen om zijn chronische bloedziekte en artritis te genezen. Hij zou tevens hebben gesteld dat oil pulling zou helpen bij het bestrijden van toxines in het lichaam, wat ervoor zou kunnen zorgen dat mensen gemiddeld een stuk ouder worden.

Sinds enkele jaren is de populariteit van oil pulling enorm toegenomen. Belangrijke reden hiervoor is de uitgave van het boek ‘Oil Pulling Therapy: Detoxifying and Healing the Body Through Oral Cleansing’ van Dr. Bruce Fife. Steeds meer mensen ontdekken hierdoor de kracht van oil pulling en raken enthousiast over deze natuurlijke en veilige reinigingsmethode voor tandvlees, gebit en lichaam. Inmiddels is oil pulling wereldwijd populair.

Wat is het voordeel van oil pulling met kokosolie?

Oil pulling kan worden toegepast met verschillende soorten olie. Kokosolie is volgens veel experts de beste keuze omdat deze olie de meeste antibacteriële eigenschappen heeft. De olie beschikt namelijk over een hoog percentage aan laurinezuur. Bovendien heeft deze olie een hele fijne moleculaire structuur, wat zou zorgen voor een sterk zuigende werking.

Meer weten over oil pulling en de kracht van oil pulling met kokosolie? Lees dan de infopagina ‘waarom oil pulling met kokosolie’.

Ben je overtuigd van de kracht van oil pulling en wil je het zelf proberen? Bestel dan nu een pakket met 14 sachets voor slechts €29,95.

SHOP NU