FAQ

FAQ

 • Hoe vaak gebruik ik KOKOOIL?
  We adviseren je om te beginnen met een 14-daagse kuur. Voor een optimaal resultaat kun je het beste elke dag 15 minuten spoelen. Daarna adviseren we een onderhoudskuur waarbij je om de twee dagen je mond spoelt of wanneer je voelt dat je gebit extra aandacht kan gebruiken.
 • Hoe lang moet ik spoelen?
  Het is belangrijk dat je minimaal 5 minuten met KOKOOIL spoelt. Voor een optimaal whiteningeffect en gezonde mond conditie raden wij echter aan om 15 minuten te spoelen. Slik de olie niet door, maar spuug deze uit als je klaar bent.
 • Waarom voelt het KOKOOIL sachet hard aan?
  KOKOOIL is gemaakt van 100% natuurlijke koudgeperste kokosolie. Deze olie wordt hard bij lagere temperaturen. Je zult merken dat de olie weer zacht en vloeibaar wordt als je het sachet een tijdje in je warme handpalm houdt. Je kunt het sachet ook onder de warme kraan houden om de olie weer vloeibaar te maken. Er verandert niets aan de kwaliteit of werkzaamheid van het product wanneer de olie hard is geweest, het stollen van de olie is gewoon een natuurlijke reactie.
 • Is de verpakking recyclebaar?
  Helaas zijn alle met folie gelamineerde verpakkingen, of dat nu voor voedsel of cosmetica is, niet recyclebaar. De speciale verpakking zorgt ervoor dat het product steriel en zuiver blijft, doordat het product hygiënisch is geseald. Bovendien zorgt het ervoor dat de olie zo vers mogelijk blijft. Een veilig en milieuvriendelijk alternatief is er op dit moment nog niet. Uiteraard houden we de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, zodat we in de toekomst wellicht kunnen overstappen op een ander materiaal.
 • Is KOKOOIL geschikt voor alle leeftijden?
  We raden aan om KOKOOIL niet te gebruiken onder de 12 jaar. Wil jij je kind van 12 jaar of ouder toch graag kennis laten maken met oil pulling? Zorg er dan voor dat dit onder ouderlijk toezicht gebeurt. Voor kinderen onder de 12 jaar raden wij het gebruik van oil pulling sterk af, voornamelijk omdat het lastig kan zijn om de olie niet door te slikken. Heb je een kunstgebit? Ook dan kun je gebruik maken van oil pulling om je tandvlees en mondconditie gezond te houden. Het is belangrijk dat je voorafgaand aan het spoelen, eerst je kunstgebit verwijdert.
 • Hoe lang doe ik met een KOKOOIL pakket?
  Een KOKOOIL pakket bevat in totaal 14 sachets. Kies je voor een 14-daagse kuur om mee te beginnen, dan kun je 14 dagen met je pakket doen. Na deze 14-daagse kuur kun je de olie naar eigen behoefte of zo'n 2-3x per week gebruiken als onderhoudskuur. In dit geval kun je makkelijk 1 tot 2 maanden met je KOKOOIL pakket vooruit.
 • Wanneer kan ik KOKOOIL het beste gebruiken?
  Je kunt KOKOOIL het beste 's ochtends gebruiken voordat je je tanden gaat poetsen. Omdat op dit moment je mond de meeste bacteriën bevatten.
 • Moet je KOKOOIL uitspugen of doorslikken?
  Het is niet verstandig om KOKOOIL door te slikken. Na de spoelbeurt bevat de olie namelijk verschillende bacteriën die je niet graag in je maag wilt hebben. Bovendien kan je maag vervelend reageren op een dergelijke hoeveelheid olie. (vooral in de vroege ochtend) Daarom raden wij je aan om de olie uit te spugen in de prullenbak. Doe dit vooral NIET in de wasbak, want dan loop je het risico dat de afvoer verstopt raakt door eventuele gestolde olierestjes.
 • Kan ik KOKOOIL gebruiken tijdens de zwangerschap?
  Als je zwanger bent kun je het beste eerst overleggen met je medisch specialist. KOKOOIL bevat namelijk essentiële oliën.
 • Kan ik KOKOOIL gebruiken als ik een beugel heb?
  Ja, KOKOOIL is juist een hele goede keuze als je een beugel hebt. Het helpt namelijk om de onbereikbare bacteriën te doden en houdt je tanden schoon. We raden je aan om het product niet vaker dan 1 à 2 keer per week te gebruiken, omdat het product een whitening-effect heeft. Vooral bij een blokjesbeugel kan dit zorgen voor kleurverschil op je tanden.
 • Ik heb 's ochtends te weinig tijd, wat nu?
  Gebruik KOKOOIL tijdens het douchen, make-uppen of aankleden. Het is makkelijk om te spoelen met KOKOOIL terwijl je iets anders doet; je zult het zelf zien!
 • Is KOKOOIL getest op dieren?
  Nee, onze producten zijn niet getest op dieren.
 • Wat zijn de voordelen van KOKOOIL?
  KOKOOIL heeft verschillende voordelen als het gaat om mondhygiëne en de uitstraling van je tanden. Bovendien kan het wonderen doen voor je complete lichamelijke gezondheid. Benieuwd naar alle voordelen lees ze hier: Waarom KOKOOIL?

SHOP NU